..nyt ne vihoviimeiset.

Paikallisesta kangaskaupasta tarttui joulun alla mukaan pätkä ompputrikoota, kun se vaan oli niin kivaa ja jouluista. Isommalle kummitytölle oli jo lahjat ostettuna, mutta viimehetkellä iski vielä idea ompputunikasta ja se hälle oli tehtävä. Mustilla resoreilla yritin häivyttää liikaa "jouluisuutta", jotta olisi vielä joulun jälkeenkin käyttökelpoinen. Jo aikaisemmin tilatuista "Rakkaudella tehty"-merkeistä ensimmäinen pääsi nyt niskaa koristamaan (ja kertomaan miehille, miten päin paita puetaan..), sillä sitähän se on. <3

Tunikan kaveriksi pakettiin pääsi vielä mäyräkoira-velourpipo fleecevuorella. Tumpuloin pipon kanssa kyllä niin paljon, kun halusinkin tehdä vain yhdellä saumalla ja jättää koiran kokonaiseksi, että lopulta tuli oudon mallinen ja kuulema hyvinkin jämptin kokoinen. No, lupasin tehdä heti uuden, kun käy pieneksi. :)

IMG_6570-normal.jpgIMG_6580-normal.jpgIMG_6582-normal.jpg

Kaava OB 4/13 muokattu Beagle Boy 98cm, pipon kaava oma

Kangas Omppu-trikoo ja resori Kangas-Peikko, Mäyräkoira-velour Majapuu, "Rakkaudella tehty"-merkki muistaakseni Royal-tuote(?)

 

IMG_6659-normal.jpg

Majapuun neuloksesta trikoovuorella surautin serkun 7-vuotiaalle pojalle kunnon lörppäpipon, vaikka tuottihan se tuskaa valita jo tuonkin ikäiselle pojalle kelpaavaa kuosia.. Ja oma mies oli varma, ettei NIIN isolle pojalle enää mikään itsetehty kelpaa. Tämä sai kuitenkin hyväksynnän ja pieni ompelija oli taas niin onnellinen! :)

 

Toisen serkun pian syntyvälle esikoisvauvalle tein tapaamistamme edeltävänä päivänä velour-setin. Pientä poikaa siis odotellaan ja tämä autovelour oli pakko napata paikallisesta mukaan, vaikka tarkoitus oli vain housut tehdä. Niin kiireellä ja innolla sitten tehtiin, että saumurin langatkin loistavat valkoisuuttaan, mutta loistakoot! Näin pieniä vaatteita en ole aikaisemmin ommellutkaan ja kyllä ne pieniltä tuntuivatkin, vaikka olivat sentään 62 senttisiä. Ihanat! 

IMG_6656-normal.jpg

Kangas ja resorit Kangas-Peikko

Kaavat OB 1/10 Pinaatti-paita 62cm ja OB 4/11 Little Mouse -housut 62cm

 

Viimeisenä vielä jotakin ihan muuta eli aikuisten paketteihin pujahtaneet virkatut patalaput. Näitä oli kiva väkertää päivisinkin lasten pyöriessä jaloissa, kun olivat helppoja ja nopsia.

IMG_6585-normal.jpg

Ohjeet Patalappuja à la Carte

Lanka 7-veljestä