Tästä se lähtee! Blogi, joka on pystytetty jo pari vuotta sitten, mutta johon nyt tuli todellinen tarve kirjoittaa. Jotenkin olen aina haaveillut vaatteiden ompelusta, varsinkin lapsille, mutta viime keväänä tartuin toimeen ja pyysin tädiltä saumuria lainaan. Ihan ensimmäisenä koekappaleena syntyi pieni paita S:lle ja seuraava P:lle. Saumurilla en ollut ikinä ennen ommellut, mutta se tuntuikin heti helpolta ja nopealta, joten jäin koukkuun. Aloin haaveilla omasta koneesta ja kun kaveri toi sellaisen kotiin ilmaiseksi, olin todella koukussa! Alku ei tietenkään sujunut kuin vettä vaan ja koneet meinasivat lentää pellolle monen monta kertaa, mutta kun resorikanttaukset ja ompelukoneen säädöt alkoivat sujua, ompelusta tuli todellista terapiaa.

IMG_6124-normal.jpg

Suurimpana haaveena ja haasteena mielessä alkoi kesän aikana siintää itsetehty takki, jollaisia blogeissa ihastelin. Täydellinen retrokangas löytyi lopulta kirpparilta löytyneen patjan päältä ja kaava Ottobren Tinttiinasta. Kuvittelin ompelun vievän viikkoja, mutta se valmistui neljässä päivässä. Muutoksiakin tein kaavaan ja ompelin ensimmäisen vetoketjuni, mutta suurempia ongelmia ei vastaan tullut. Sisäpuolelle ompelin tikkikankaan, hihansuihin ja hupun reunaan resorin ja hupun muokkasin hiippa-malliseksi. Eihän takki tietenkään täydellinen ole, huppu on aika iso ja sen reunatkin jäävät vähän turhan kauas vetoketjusta, mutta silti olen NIIN tyytyväinen! Ja niin on sen uusi omistajakin! 

IMG_6114-normal.jpgIMG_6115-normal.jpg

Jotta itselle jäisi muistiin, mitä on tehnyt, mistä ja millaisilla muokkauksilla, yritän nyt nyt saada laitettua tekeleitä tänne. Kiva itsekin nähdä, mitä omista käsistä syntyy, vaikka usein on sellainen olo, ettei saa mitään aikaiseksi. Tällä hetkellä työn alla on jo S:n säärystimet ja leikkaamis-vaiheessa myös pikku-neidin takki..

IMG_6122-normal.jpg

Ottobre 6/11 Tinttiina 116cm (Pituudesta lyhennetty noin 10cm)

Päälikangas kirpparilta, tikkikangas, resorit ja vetoketju Kangas-Peikko