Loppuvuodesta tuli ommeltua sen verran lahjatunikaa sun muuta, että joululahjoja ei ollut tarkoitus juuri ommella, omille vaan. Mutta kuinkas kävikään. Ensimmäiseksi kaveri harmitteli, ettei kaupoista löydy pojalle yksiväristä punaista paitaa jouluksi. No minähän sitten tein tälle sellaisen punaisesta joustiksesta harmailla resoreilla. Mittojen ja toiveiden mukaan tehtiin ja kuulema sopi "kuin silmä päähän"! :) Tämä olikin ensimmäinen POJALLE ommeltu vaatekappale ja jopa ihan onnistunut!

IMG_6548-normal.jpg

Kaava OB 6/13 Mr. Bear 104cm

Kangas Royal-tuote, resori Kangas-Peikko

Marraskuussa oltiin äidin kanssa taas perinteisesti Tampereella Kädentaitomessuilla, josta löytyi jo nettikaupoista harmillisesti loppunutta Verson Puodin ruskeaa Sydämellistä froteteeta. Sitä(KIN) lähti mukaan puolitoista metriä, josta äiti "tilasi" veljen tyttärellekin jonkin joululahjaompeluksen. Omille tytöille siitä oli pakko saada joulumekot! Siis ihana kangas! Kolmen mekkosen jälkeenkään pehmoisiin sydämiin ei kyllästynyt ja vieläkin on yhden liivimekon verran tätä ihanuutta jäljellä.

Kangas Sydämellinen-joustofrotee Hannan Kangas, resorit Kangas-Peikko

IMG_6669-normal.jpg

P:n mekkonen muokatulla Princess-kaavalla ja valkoisilla kanttauksilla.

IMG_6668-normal.jpg

S:n mekkoon piirsin kaavan OB 6/13 Mr. Bear -paidan (98cm) kaavaa oman tunikan helman mallilla jatkamalla. Tämä malli on juurikin se, mitä hain; kaponen ja vain helmasta hieman levenevä. Tämän hihoista jätin kantaukset pois.

 

IMG_6673-normal.jpg

Ensimmäiset samistelumekot ja olivat kyllä näissä aikas söpösiä pikku-jouluemäntiä! <3

 

IMG_6573-normal.jpg

Veljen tytölle piti tehdä ihan perusliivari, vaan eihän se taas niin yksinkertaista voinut olla! Jatkoin uusimman OB:n 6/13 Peppi-topin 98cm helmaa, mutta tässä olikin kaula-aukko (TAAS) todella avara. Kanttauksen, purkamisen, resorin ompelun, purkamisen ja kapeamman resorin ompelun jälkeen piirsin, leikkasin ja ompelin mekkoon hupun! Hiippahuppuun kangas ei enää riittänyt, mutta tavallisestakin tuli kiva. Tästä tuli lopulta sellainen, ettei melkein raaskinnut antaakaan pois! Toivottavasti oli mieluinen uudelle omistajalleenkin! :)