Niinhän siinä kävi, että luulin "pari hassua tunikaa" ehtineeni viime vuonna ompelemaan, mutta vieläkin löysin kuvaamattomia ompeluksia kaapista. Näihin olen itse niin tyytyväinen, että on pakko ne tännekin vielä laittaa.

Joustofrotee ihanine retrokuoseineen on kyllä niin mun juttu, että aina rakastun uudelleen, kun pääsen siitä ompelemaan. En tiedä, miksi olin aina kuvitellut hupun(KIN) teon niin mahdottoman vaikeaksi, mutta kun lopulta uskaltauduin sen ensimmäisen tekemään, osottautui sekin kuvitelma vääräksi. Majapuun Apinapuu-froteesta tein tällä kertaa S:lle huppumekon, johon muokkasin hiippahupun ja tuli IHANA! Ja kerrankin reilu. Huppuun sattui löytymään vuori tummanruskeasta trikoosta ja tekeehän se sisäpuolen siistin näköiseksi. Näitä lisää! 

IMG_6660-normal.jpgIMG_6662-normal.jpg

Kaava muokattu OB 4/13 Beagle Boy noin 92cm

Kangas Majapuun Apinapuu

Isommalle tytölle valmistui 4-vuotissynttärilahjaksi lopulta jo kankaan ostohetkestä asti mielessä ollut visio, eli Miina ja Manu -liivimekko. Itselle tämä Metsolan Miina ja Manu herätti varmastikin muistoja lapsuudesta ja P rakastui siihen ensisilmäyksellä, vaikka tyypit olivat hälle silloin vielä täysin tuntemattomia. Kohdistukset olisi voinut olla paremmatkin, mutta neiti on tässä välissä päässyt sen verran kasvamaan, että kankaasta täytyi käyttää joka sentti hyväksi, että mekon sai aikaiseksi.. Ja uuden liivimekon kaavankin piirsin tätä varten, että mahtuisi paita talvella alle.. Järkyttävää! Tästäkin tykkään kaikessa yksinkertaisuudessaan hirmusesti!

IMG_6664-normal.jpg

Kaava piirretty OB:n hihattoman paidan ilmaiskaavasta 122cm(Aikauhee!)

Kangas Metsolan Miina ja Manu

Ja viimeisenä vielä yhdet housut, jotka lyhensivät taas ostettavien vaatteiden listaa. Kokeilin farkkulegginssien (vai onko se sitten niinku jegginssien) kaavaa Jättirätin joustavasta farkusta, ennen kaapissa odottavan, hieman tyyriimmän, Eurokankaan farkun leikkaamista. Ja tulikin TOSI istuvat ja sopivan kokoiset! Näitä on pidetty jo PALJON, kotonakin on aina saatava jalkaan "kukkahousut", vaikka olen koittanut tarjota jotakin mukavampaa, kiristämätöntä housua. Vielä on kuitenkin se todellinen farkku siellä kaapissa odottamassa...

IMG_6667-normal.jpg

Kaava OB 4/11 Superstretch-jeggins 116cm

Kangas Jättirätti